Indemnizaţia unică la naşterea copilului, mai mare de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2017, indemnizaţia unică la naştere va fi stabilită în cuantum egal cu valoarea monetară a coşului minim de bunuri necesare, care în prezent este de 5300 de lei. În acest sens, un proiect de lege a fost votat vineri, 23 decembrie, în lectură finală.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Potrivit legii, indemnizația este egală cu valoarea setului minim de bunuri necesare unui nou-născut, cum ar fi plapumă, pătuț, haine și produse de igienă. Valoarea setului este stabilită conform metodologiei aprobate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, menționează trm.md.

Tot de la începutului anului 2017 va fi extinsă cu şase luni perioada de acordare a indemnizaţiei lunare pentru întreţinerea copilului în cazul persoanelor neasigurate, respectiv până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.

Conform legii, părinții care au gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, vor primi, lunar, câte 270 de lei până la vârsta de trei ani.

Proiectul vine să îndeplinească obligațiile asumate în Planul național de acțiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere R. Moldova-Uniunea Europeană.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.