Referindu-se la modernizarea PDM, noul președinte democrat, Vlad Plahotniuc, a vorbit, în cadrul celui de-al VIII-lea Congres al PDM, despre „schimbarea de mentalitate” a membrilor formațiunii politice în fruntea căreia a fost votat astăzi.

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto fb.com/plahotniuc

Vlad Plahotniuc a spus că PDM trebuie să fie „partidul care contribuie substanţial la această schimbare de mentalitate”, asumându-și personal acest obiectiv.

Printre reformele despre care a vorbit liderul PDM sunt depolitizarea instituţiilor statului, obiectiv care „se poate aprofunda substanţial şi prin această schimbare de mentalitate”. „Trebuie să înţelegem că le vine vremea tuturor celor care fură, să stea la puşcărie, indiferent de relațiile sau «blatul» pe care-l are”, a menționat Plahotniuc.

În context, noul lider al PDM a mai spus că formațiunea politică va veni cu o iniţiativă de reformare a clasei politice, începând de la optimizarea Parlamentului şi a Guvernului, transmiterea reală în mâna poporului a controlului asupra Parlamentului, identificarea pârghiilor prin care cetăţenii să-i poată sancţiona pe cei care nu îşi fac treaba în timpul mandatului.

„Noi, ca partid, vom avea doar de câştigat din asta, la fel şi ţara noastră. Vor pierde însă, populiştii şi aventurierii politici, cei care încă îşi imaginează că prin discursuri frumoase îi vor amăgi pe oameni. Vor pierde cei, care s-au obişnuit să manipuleze cu oamenii pe la proteste violente sau pe reţele sociale”, a argumentat Vlad Plahotniuc, subliniind că rezultatele pe care PDM le-a obținut în ultimul an arată că este cel mai puternic partid politic din R. Moldova.

Totuși, Vlad Plahotniuc a menționat că PDM are „un potenţial mult mai mare”, spre care democrații își propun să tindă.

Anunțuri