Vlad Plahotniuc, noul lider democrat: PDM este partidul spre care pot oamenii să meargă cu încredere

Vlad Plahotniuc este noul preşedinte al PDM. Candidatura democratului a fost votată în unanimitate de către democrați în cadrul celui de-al VIII-lea Congres al formațiunii. 

vlad-plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto: pdm.md

În discursul său de la cel de-al VIII-lea Congres al PDM, Vlad Plahotniuc a menționat că în R. Moldova sunt diverse partide: proruse, proromâneşti, proeuropene, însă „fiecare îşi ia turta lui în campania electorală şi pe urmă nu mai produce nimic, şi aşteaptă următoarele alegeri”.

Potrivit noului președinte al PDM, un fenomen și mai grav este că aceste divizări forţate ale societăţii isterizează populaţia şi creează o atmosferă de nesiguranţă în ţară. „În Moldova, în campaniile electorale în special, dar deseori şi după, ai senzaţia, că se rup în bătăi politice europenii, românii, ruşii, americanii”, a menționat Vlad Plahotniuc.

În acest context, liderul PDM s-a întrebat unde le este locul moldovenilor și ce fac partidele din R. Moldova. „Se declară proruse sau pro europene şi se intrec în cunoştinţe profunde de istorie si geopolitică. Şi unde sunt moldovenii în toată povestea asta? Care este partidul moldovenilor? Care este partidul spre care pot oamenii să meargă cu încredere pentru că le va rezolva problemele?”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

Noul lider al PDM a argumentat că acest partid politic este PDM, întrucât este un formațiune politică cu iniţiativă, cu oameni profesionişti, care găseşte soluţii la problemele oamenilor, european prin modul în care face politică şi progresist prin viziunea sa modernă de dezvoltare a ţării.

Vlad Plahotniuc a fost ales în funcția de președinte al PDM, după ce, la 10 noiembrie, Marian Lupu și-a anunțat demisia.

Menționăm că PDM este una dintre cele mai puternice formațiuni politice din țară. PDM a fost creat în februarie 1997, cu denumirea de Mișcarea pentru o Moldovă Democratică și Prosperă. Este un partid de centru-stânga, care promovează egalitatea, solidaritatea și libertatea în societate.

De la fondarea sa până în vara anului 2009, formaţiunea a fost condusă de Dumitru Diacov, ulterior liderul democraților devine Marian Lupu, care a fost președinte al Parlamentului în perioada 2005 – 2009. Lupu este și vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, iar în luna noiembrie a fost ales copreședinte al Adunării Parlamentare Euronest. În urma alegerilor parlamentare din 2014, PDM a ajuns în Legislativ, după ce a obţinut aproximativ 16% din sufragii.

Fracțiunea are 20 de deputați, iar vicepreședintele PDM, Andrian Candu, este şeful Legislativului. După scrutinul local din 2015, echipa democraților s-a ales cu 396 de primari şi aproximativ trei mii de consilieri municipali, raionali și locali, iar 11 raioane din ţară sunt conduse de membri ai PDM.

În prezent, PDM numără peste 50 de mii de membri.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.