Sicriul cu corpul neînsuflețit al actorului Mihai Curagău va fi depus astăzi, 25 decembrie, ora 17.00, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

mihai-curagau

Mihai Curagău. Foto: publika.md

Luni, 26 decembrie, sicriul va fi adus la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, din strada Mihai Eminescu, 55, unde, la ora 11.00, va avea loc mitingul de doliu, potrivit Radio Chișinău.

Mihai Curagău va fi înmormântat la Cimitirul Central Ortodox din strada Armenească.

Actorul moldovean de teatru şi film Mihai Curagău s-a stins din viaţă în această dimineaţă, 24 decembrie. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către regizorul Sandu Grecu, preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova.

Mihai Curagău s-a născut la 15 august 1943, în satul Bălăneşti, raionul Nisporeni. Este unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, un actor emblematic al acestui teatru, iar anterior a evoluat la Teatrul naţional „Mihai Eminescu”. Pe scenele ambelor teatre a creat personaje memorabile. Este, de asemenea, un actor foarte solicitat în cinematografie, jucând circa 40 de roluri în filme de producţie autohtonă şi străină. De asemenea, Mihai Curagău este unul dintre fondatorii „Teatrului de miniaturi”, unde a jucat în peste 100 de scheciuri şi scenete. A jucat, de asemenea, în zeci de spectacole televizate şi radiofonice, a dublat peste 40 de roluri în filme.

Anunțuri