Aveau de gând să intre ilegal în Ucraina, dar au fost reținuți la hotar

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au reținut patru persoane care intenționau să traverseze ilegal sectorul „verde” al frontierei moldo-ucrainene.

Politia de Frontiera

Foto: border.gov.md

Reținerile au avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1 și Valea Perjei, la sfârșitul săptămânii trecute.

În primul caz, pe direcția Giurgiulești-Reni, operatorul autospecialei de supraveghere, dotată cu sistem fix de observare cu termoviziune, a identificat două persoane suspecte care se îndreptau spre frontiera de stat. Operativ, a fost ridicată grupa de intervenție pentru reținerea persoanelor. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Ucrainei, domiciliați în localitatea Dolinscoe, Reni.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei. Și de această dată, inspectorii de frontieră au depistat, cu ajutorul autospecialei cu termovizor, pe direcția Valea Perjei–Dmitrovca, două persoane ce înaintau pe jos spre graniță. Fiind conduși la sediul Sectorului, s-a stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai R. Moldova, fără acte de identitate. Potrivit lor, aceștia intenționau să ajungă pe teritoriul statului vecin, ocolind punctele de tecere.

Angajații Poliției de Frontieră întreprind un șir de măsuri de investigație pe faptul de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. În caz că le va fi dovedită vinovăția, bărbații riscă amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, conform Codului Penal al R. Moldova.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.