Controale veterinar-sanitare intensificate în piețele agroalimentare din republică

Inspectoratul General al Poliției (IGP), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Agenția pentru Protecția Consumatorului (APC) au anunțat că vor intensifica, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, controalele în magazinele și piețele agroalimentare din țară.

Piata Centrala Balti

Foto: baltionline.md

Șeful Direcției investigarea fraudelor economice al IGP, Alexei Bacoș, a menționat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în timpul sărbătorilor de iarnă crește volumul mărfurilor comercializate în piețe și magazine, care, de multe ori, nu corespund normelor sanitare sau sunt păstrate în condiții anti-sanitare.

Reprezentantul ANSA, Sergiu Sârghi, a afirmat că „oamenii ar trebui să fie mai responsabili de sănătatea lor și să procure alimente doar din locurile special amenajate, certificate și monitorizate de organele de resort, pentru a putea preveni cazurile de intoxicație sau îmbolnăvire cu produsele neverificate și netestate”.


Poliția: Atenție la produsele pe care le procurați! 


Totodată, șeful Direcției control produse alimentare și servicii din cadrul APC, Veaceslav Ciuhrii, a recomandat cetățenilor să nu procurare produse alimentare doar pentru faptul că sunt ieftine, însă să fie atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora. „Oamenii sunt îndemnați să facă cumpărături doar în locurile autorizate, unde în orice situație pot cere despăgubiri sau se pot adresa organelor responsabile pentru luarea măsurilor în privința unor deficiențe depistate”, a opinat Ciuhrii, potrivit Moldpres.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.