Procuraturile Chișinăului vor fuziona într-o singură structură

Procuraturile sectoarelor Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Râşcani şi Procuratura municipiului Chişinău vor fuziona într-o singură procuratură – Procuratura municipiului Chişinău, începând cu 1 ianuarie 2017. Anunțul a fost făcut astăzi de către Procurorul general, Eduard Harunjen, în cadrul unei conferințe de presă.

procuratura-rm

Foto: curaj.tv

„Conform prevederilor noii legi a procuraturii, care a intrat în vigoare la 1 august curent, aceste instituții de drept vor fi reformate, pentru a oferi o mai bună funcționalitate. Bunurile mobile şi imobile, arhivele procuraturilor, dosarele, materialele şi alte documente aflate în executarea acestora vor fi transmise Procuraturii municipiului Chişinău, iar procurorii acestor instituții îşi vor continua activitatea în cadrul Procuraturii municipale. Șefii procuraturilor fuzionate îşi vor continua activitatea în calitate de adjuncţi ai procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, până la expirarea mandatelor”, a spus Harunjen, potrivit Moldpres.

Procurorul municipiului Chișinău, Igor Popa, a menționat în cadrul evenimentului că „datorită acestor modificări se va reduce numărul procurorilor de rang superior, se va crea o practică unică de pornire și examinare a cauzelor penale, precum și va fi mai ușor de creat grupe de procurori pentru a se ocupa de anumite cauze speciale”.

Noua procuratură a municipiului Chișinău va fi cea mai mare din țară după numărul de state și va avea circa 180 de procurori și 60 de consultanți.

Printr-un proces similar a trecut deja Procuratura unităţii teritoriale autonome Găgăuzia, procuraturile din Ceadîr-Lunga, Comrat și Vulcăneşti care, pe 1 august curent, au fuzionat într-o singură procuratură – Procuratura UTA Găgăuzia. Tot pe 1 august şi-au încetat activitatea Procuraturile de nivelul Curţilor de apel (Chişinău, Cahul, Bender şi Bălţi), procuraturile militare (Chişinău, Bălţi şi Cahul), precum şi Procuratura de transport.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.