Carburanții s-au scumpit sensibil

Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 au crescut, de astăzi, cu 39 de bani per litru, iar la motorină – cu 26 de bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit ieri prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 28 decembrie – 10 ianuarie la nivel de 17.36 lei pentru un litru, iar la motorină de 15,17 lei.

PECO_carburanti

Foto: abcnews.md

Este a treia perioadă consecutiv când benzina și motorina se scumpesc sensibil. În perioada anterioară prețurile la benzina auto Premium-95 au crescut cu 4,1 la sută, iar la motorină – cu 4,9 la sută, notează Moldpres.

Noile prețuri la benzină și motorină au intrat în vigoare la miezul nopții, de când operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfârșitul lunii mai, când a fost stabilit un preț de 16,21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13,83 lei pentru litrul de motorină.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.