Cutremur de 5,5-5,8 grade resimțit în R. Moldova

Un cutremur moderat, cu magnitudinea de 5,5-5,8 grade pe scara Richter, s-a produs în noaptea spre 28 decembrie, în jurul orei 1.20, în regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimțit în Muntenia, Moldova și sudul Transilvaniei, transmite portalul Cutremur.net.

Cutremur_Vrancea

Foto: cotidianul.ro

Şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că seismul s-a produs la adâncimea de 83 de kilometri. La Chișinău intensitatea a fost de circa 4 grade. În partea de nord a țării cutremurul practic nu s-a simțit.

Contactată de IPN, Liliana Pușcașu, comunicatoarea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a declarat că serviciile operative nu au raportat distrugeri sau situații de urgență în urma cutremurului.

Ultimul seism cu intensitate moderată și magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a produs în regiunea Vrancea în noaptea spre 24 septembrie. Cutremurul a fost resimţit şi în R. Moldova, mai intens în sudul țării.

Potrivit specialiștilor, pericol pentru viață pentru zona în care ne aflăm ar avea un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs la o adâncime de 60-200 de kilometri.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.