Guvernul a aprobat Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE până în 2019

Guvernul a aprobat astăzi Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere R. Moldova-UE în perioada 2017-2019. Documentul stabileşte principalele măsuri ce urmează a fi întreprinse de autorităţi pentru a realiza angajamentele asumate în faţa instituţiilor europene, inclusiv privind ajustarea legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar.

Moldova-UE

Colaj: ipn.md

Referindu-se la importanţa acestui proiect, premierul Pavel Filip a menţionat că acesta reprezintă o hartă a priorităţilor Cabinetului de miniştri pentru următorii trei ani, iar implementarea acestuia va asigura avansarea R. Moldova în parcursul său european, care a fost ales drept orientare strategică de dezvoltare a ţării noastre.

„Sunt bucuros că finalizăm anul pe o notă ascendentă și pe dimensiunea europeană. Mesajele încurajatoare și de apreciere a înalților oficiali europeni trebuie să ne facă mai mobilizați și mai organizați în anul 2017. Mulțumesc tututor celor, care au lucrat asupra elaborării acestui Plan de acțiuni”, a accentuat premierul.

Conform Hotărârii, Centrul de Armonizare a Legislaţiei al Ministerului Justiţiei este desemnat responsabil de realizarea măsurilor de transpunere a legislaţiei UE, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene rămâne a fi coordonatorul general al implementării Acordului de Asociere, iar Ministerul Economiei va fi responsabil de implementarea prevederilor privind facilitarea comerţului.

În acelaşi timp, a fost ajustat mecanismul de raportare privind implementarea acţiunilor prevăzute în Plan. Raportarea urmează să fie realizată în format electronic, prin intermediul platformei on-line www.monitorizare.gov.md, doar în cazul a două raportări, din patru, autorităţile vor trebui să transmită informaţia şi în format tipărit.

Cheltuielile pentru realizarea Planului vor fi acoperite din bugetul de stat şi asistenţa oferită de partenerii de dezvoltare, în special Uniunea Europeană.

Acordul de Asociere între R. Moldova – UE a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a intrat în vigoare la 1 iulie 2016.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.