Șalaru vrea să-l alunge pe Ghimpu din fruntea PL. Ministrul mazilit are și un Plan B

Ministrul Apărării demis, Anatol Șalaru, are de gând să fondeze un partid politic, dacă timp de două săptămâni, după Revelion, nu va reuși să convoace Congresul PL și să-l demită pe Mihai Ghimpu. Declarații în acest sens Șalaru a făcut în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV.

anatol-salaru_mihai-ghimpu

Anatol Șalaru și Mihai Ghimpu. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Pe data de 14 decembrie, am fost chemat la Bruxelles, de ALDE, unde mi s-a spus că Mihai Ghimpu duce partidul la moarte. Au dreptate, însă eu nu sunt sigur dacă pot convoca Congresul. Dacă voi reuși timp de două săptămâni să convoc, atunci eu voi candida la funcția de președinte al Partidului Liberal. Dacă nu voi reuși, voi crea o nouă platformă politică în Republica Moldova. Voi face un anunț public și vom lansa un nou program politic, care peste câteva luni se va transforma într-o mișcare politică de dreapta. Sunt foarte mulți oameni capabili care vor să se implice, dar nu se regăsesc în niciun partid de acum”, a declarat acesta, citat de Realitatea.md.

Şalaru a fost demis din funcţia de ministru al Apărării de către preşedintele Igor Dodon, la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu. Acesta din urmă a declarat că PL îi retrage lui Şalaru sprijinul politic şi l-a acuzat că urmăreşte scopul de a distruge partidul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.