În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul de Urgenţă atenţionează populaţia să respecte un regim alimentar echilibrat și să achiziţioneze doar produse alimentare din magazine autorizate.

Masa de Revelion

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a declarat pentru IPN că pentru sărbătorile de iarnă sunt specifice urgenţele medicale care apar ca urmare a consumului de alcool fără măsură şi a exceselor alimentare.

De Crăciun şi de Revelion se înregistrează și numeroase cazuri de urgenţe medicale legate de condiţiile climaterice nefavorabile. „Anul acesta de Crăciun au fost foarte multe solicitări de intervenție medicală în cazuri de viroze. În municipiul Chişinău au fost peste 450 de solicitări pentru viroze. Acestea au predominat”, a spus Diana Blănaru.

În timpul sărbătorilor de iarnă se înregistrează şi accidente de petarde, artificii sau alte produse pirotehnice. „Practica anilor precedenţi a arătat că în fiecare an la sărbătoarea trecerii dintre ani au loc astfel de accidente. Pacienţii sunt atât copii, cât şi adulţi, iar arsurile provocate de utilizarea incorectă a acestor produse afectează cel mai des regiunea feţei, ochilor şi a mâinilor”, a afirmat Diana Blănaru.

Serviciul de Urgenţă recomandă populației să respecte un regim alimentar echilibrat, să nu consume în exces preparate greu digerabil, cum ar fi grăsimile, produsele de cofetărie. De asemenea, recomandă ca la primele simptome de infecţie virală pacienţii să se adreseze la medic şi să urmeze sfaturile şi tratamentul indicat, pentru a evita complicaţiile.

Reclame