Peste 130 mii de persoane, vaccinate contra gripei sezoniere

Peste 130 de mii de persoane au fost vaccinate contra gripei sezoniere în ultimele două săptămâni.

Vaccinare_gripa

Foto: moldpres.md

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP), citat de Moldpres, prioritar au fost vaccinați circa patru mii de copii cu maladii cronice și 86.700 de maturi, peste 3.100 de copii instituționalizați în orfelinate, aproximativ 4000 de bătrâni, peste 22.500 de lucrători medicali, peste 4.800 de angajați ai structurilor de forță, precum și peste o mie de studenți și rezidenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și ai colegiilor de medicină din țară.

Totodată, CNSP a anunțat că până în prezent, 78,65% din contingentul profesional și cel cu risc sporit de îmbolnăvire planificată a fost deja vaccinat. În raioanele Ocnița, Strășeni şi Florești lotul primit de vaccin a fost epuizat, fiind finalizată campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2016-2017.

Specialiștii susțin că beneficiile vaccinării antigripale sunt relevante prin reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală, a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

„Vaccinul împotriva gripei nu protejează de alte infecții respiratorii virale acute, ci doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B. În perioada campaniei de vaccinare, desfăşurate până în prezent, nu au fost raportate cazuri de complicații sau reacții indezirabile la vaccinare”, se precizează într-un comunicat al CNSP.

Campania de vaccinare contra gripei sezoniere a început în R. Moldova pe 15 decembrie curent. Pentru sezonul rece al anului 2016-2017, țara noastră a primit de la un producător chinez o donație de 220 de mii de doze de vaccin antigripal, în sumă de aproximativ două milioane de dolari SUA.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.