Liderul PL, Mihai Ghimpu, lovește dureros împotriva românismului din Basarabia. Acesta s-a descalificat în totalitate şi trebuie să plece. Este concluzia pe care o trage Dan Nicu într-un editorial publicat zilele trecute în „Timpul”. Editorialistul consideră că, prin solicitarea de demitere a lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării, Ghimpu i-a făcut jocul lui Dodon.

mihai-ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: fb.com/liberalparty.md

Potrivit lui Dan Nicu, cauza românească din Basarabia a pierdut mult prin demiterea lui Șalaru. „Atât din cauza pierderii poziţiei de putere şi influenţă a lui Şalaru, cât şi din cauza îngreţoşării faţă de Mihai Ghimpu, omul care strigă că e unionist doar în campaniile electorale”, observă editorialistul.

„Eternul lider al PL este un om inconştient – el nu înţelege ce face. El nu ştie cât rău face cauzei prin prestaţia sa. Practic, în ultimele săptămâni i-a făcut jocul lui Dodon. Prin Ghimpu, Dodon marchează puncte în faţa propriului electorat. Ghimpu s-a descalificat în totalitate şi trebuie să plece. Toate meritele sale din trecut, care există, şi pentru care va fi apreciat în continuare, au fost umbrite, eclipsate în mod fatidic de ultimele sale isprăvi. Pentru binele românismului din Basarabia, Mihai Ghimpu trebuie să se retragă din activitatea politică”, susține Dan Nicu în editorialul său.

Anunțuri