În ultima săptămână din 2016, Vama a adus la buget peste 370 mln lei

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, 373,1 mln lei, fiind perfectate 7.459 de declarații vamale.

serviciul-vamal_vama_vamesi

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 28 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 30 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 77.974 lei.

Frontiera R. Moldova a fost traversată de 77.823 unități de transport. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15.179 și respectiv 12.494 traversări.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 12.829 de viniete și alocate în bugetul de stat peste 2,3 milioane lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s