Pompierii și salvatorii, solicitați de peste 80 de ori în primele zile ale noului an

Angajații Serviciului Situații Excepționale au fost solicitați în 80 de situații de risc pe parcursul  ultimelor 48 de ore. Pompieri și salvatorii au intervenit la lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși, dar și pentru acordarea asistenței calificate SMURD.

pompieri

Foto: dse.md

În urma exploatării unei sobe defecte o persoană și-a pierdut viața chiar în prima zi a anului 2017. Cazul tragic a avut loc în localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Un bărbat în vârstă de 76 de ani a fost găsit de vecini mort în propria locuință. Primele cercetări au arătat că omul, cel mai probabil, s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă din casă. Toate circumstanțele și cauza decesului urmează a fi investigate.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îi atenționează pe cetățeni să respecte regulile de exploatare a sobelor și să stingă focul pe noapte. Mai mult, oamenii sunt rugați să aerisească încăperile acolo unde sunt surse de încălzire, asta pentru a evita pericolul intoxicării cu produsele arderii.

Conform ultimelor informații ale Serviciului Situații Excepționale, în primele zile ale anului pompierii și salvatorii au lichidat 15 incendii, iar paramedicii și medicii SMURD au intervenit în 33 de cazuri pentru acordarea asistenței calificate.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.