Șef de la Penitenciarul din Rezina, condamnat la 7 ani de pușcărie

Şeful Serviciului resurse umane al Penitenciarului nr. 17 din Rezina, care în vara anului trecut a fost reţinut  pentru luare de mită, a fost condamnat.

politie_mita_euro

Foto: trm.md

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, angajatul penitenciarului, împreună cu un poliţist au extorcat 1000 de euro de la un bărbat, pentru a-l angaja în calitate de gardian supraveghetor în cadrul Penitenciarului din or. Rezina.

Astfel, în timpul unei operațiuni comune a Procuraturii Anticorupție, Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, Centrului Național Anticorupție și Departamentului Instituțiilor Penitenciare, banii au fost transmiși poliţistului, în două tranșe a câte 500 de euro, care urmau a fi transmişi ulterior şefului Serviciului resurse umane. Ulterior, în rezultatul perchezițiilor efectuate, banii extorcați au fost depistați la domiciliul poliţistului precum şi în maşina angajatului DIP.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Militare Chişinău, inculpatul a fost declarat vinovat de săvârşirea coruperii pasive, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, amendă în mărime de 120 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 8 ani cu retragerea gradului special – maior de justiţie.

Sentinţa este cu drept de atac.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.