Președintele R. Moldova, Igor Dodon, și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au felicitat azi reciproc cu prilejul victoriei repurtate în alegeri, menționând așteptările pe care le au cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului în privința reluării dialogului amplu la nivel oficial.

vadim-krasnoselski_igor-dodon

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski. Foto: presedinte.md

Potrivit unui comunicat al Președinției, Krasnoselski a apreciat pozitiv întâlnirea bilaterală, subliniind caracterul de documentare al acesteia și faptul că reprezintă un start bun pentru colaborare în soluționarea unor probleme concrete ce țin de cetățenii de rând de pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, președintele Dodon a menționat că aceasta este prima întâlnire, la nivel de conducere de vârf, în perioada de după anul 2008. Șeful statului şi-a exprimat speranța că, în anul în curs, treptat vor fi soluționate subiectele şi problemele acumulate.

Igor Dodon a subliniat că, având drept suport susținerea şi încrederea din partea poporului, manifestate la ultimele alegeri care au avut loc pe ambele maluri ale Nistrului, există toate premisele pentru a face ca anul 2017 să fie unul reușit pentru activitățile comune, orientate spre ameliorarea raporturilor dintre Chișinău şi Tiraspol.

Părțile au pus în discuție agenda şi întreg spectrul de probleme, acumulate de-a lungul ultimilor ani, inclusiv cele din sfera învăţământului, înregistrării transportului auto, comunicațiilor, circulației cetățenilor și altele.

Cei doi au convenit asupra formulării unui set de soluții ce vor fi discutate în cadrul următoarei întâlniri la nivel înalt, preconizată pentru viitorul cel mai apropiat, mai comunică Președinția.

Anunțuri