Dodon: Anul 2017 poate fi unul reușit pentru dialogul Chișinău-Tiraspol

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au felicitat azi reciproc cu prilejul victoriei repurtate în alegeri, menționând așteptările pe care le au cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului în privința reluării dialogului amplu la nivel oficial.

vadim-krasnoselski_igor-dodon

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski. Foto: presedinte.md

Potrivit unui comunicat al Președinției, Krasnoselski a apreciat pozitiv întâlnirea bilaterală, subliniind caracterul de documentare al acesteia și faptul că reprezintă un start bun pentru colaborare în soluționarea unor probleme concrete ce țin de cetățenii de rând de pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, președintele Dodon a menționat că aceasta este prima întâlnire, la nivel de conducere de vârf, în perioada de după anul 2008. Șeful statului şi-a exprimat speranța că, în anul în curs, treptat vor fi soluționate subiectele şi problemele acumulate.

Igor Dodon a subliniat că, având drept suport susținerea şi încrederea din partea poporului, manifestate la ultimele alegeri care au avut loc pe ambele maluri ale Nistrului, există toate premisele pentru a face ca anul 2017 să fie unul reușit pentru activitățile comune, orientate spre ameliorarea raporturilor dintre Chișinău şi Tiraspol.

Părțile au pus în discuție agenda şi întreg spectrul de probleme, acumulate de-a lungul ultimilor ani, inclusiv cele din sfera învăţământului, înregistrării transportului auto, comunicațiilor, circulației cetățenilor și altele.

Cei doi au convenit asupra formulării unui set de soluții ce vor fi discutate în cadrul următoarei întâlniri la nivel înalt, preconizată pentru viitorul cel mai apropiat, mai comunică Președinția.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Reusit pentru cine? Pentru rusi sau Topi. Dodon nu e persoana ce se gandeste in folosul statului. Chiar si acest Krasnoselski ii un neam dea lui Topa. Dodon am vazut ca poate colabora banditi al de Usatii si Nastase fiind finul de cununie lui Topa.

    Apreciază

  2. Sa imbunatateasca relatiile cu Transnistria e posibil doar dupa relansarea dialogului in format 5+2, de care la sigur o sa se ocupe guvernul, dar nu Dodon

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s