În perioada 2011-2016, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) a implementat proiecte de dezvoltare regională în sumă de 800 de milioane de lei, în regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud şi cea a Unităţii Teritorial Administrative Găgăuzia.

Drumari

Foto: moldpres.md

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca, unul dintre obiectivele politicilor de dezvoltare regională este eliminarea disparităţilor economice şi sociale între regiunile republicii, iar investiţiile se fac în mod echilibrat, pornind de la necesităţile din teritoriu.

„În domeniul de aprovizionare cu apă potabliă şi servicii de canalizare au fost construite trei staţii de epurare a apelor reziduale, două staţii de tratare a apelor potabile, 164,1 km de apeduct, 55 de km de reţele de canalizare. Beneficiari ai acestor servicii sunt locuitori din 53 de localităţi din R. Moldova, iar de se servicii de aprovizionare cu apă potabilă beneficiază 151 de mii de persoane; de servicii de canalizare – peste 28,2 mii de persoane. Pentru implementarea acestor proiecte au fost cheltuite peste 188 de milioane de lei”, a declarat Vasile Bâtca, potrivit Radio Moldova.

Potrivit ministrului, în domeniul de infrastructură a drumurilor au fost investiţi peste 370 de milioane de lei şi s-a construit în această perioadă 31,2 km de drum, fiind renovate peste 65 de km de drum, iar în ceea ce priveşte sporirea activităţii turistice în R. Moldova, au fost investiţi peste 115 de milioane de lei pentru mai multe proiecte.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, a maneționat, potrivit sursei citate, că în ultimii şase ani, mai mult de 50 de milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională au fost investiți în proiectele de infrastructura de afaceri de la zonele economice libere și parcurile industriale din nordul republicii.

Anunțuri