Șalaru și Băsescu au pus țara la cale. Ce vor să facă politicienii „persecutați” de Dodon

Fostul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru, a avut joi o întâlnire cu fostul președinte al României Traian Băsescu. Cei doi au discutat despre parcursul european al R. Moldova și despre posibilitatea înființării unei noi formațiuni politice în R. Moldova.

anatol-salaru_traian-basescu

Anatol Șalaru și Traian Băsescu. Foto: fb.com/anatol.salaru

„Împreună am trecut in revista problemele apărute după alegerile prezidențiale din Republica Moldova și necesitatea continuării drumului euro-atlantic. O temă abordată în cadrul discuțiilor a reprezentat-o necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar și reconstrucției instituționale a statului, astfel încât să putem face față încercărilor Federației Ruse de a transforma R. Moldova într-o enclavă a sa. Unirea se face, nu se dezbate!”, a scris Șalaru pe Facebook.

Anatol Șalaru a fost demis la finalul anului din postul de ministru al Apărării, după ce președintele PL, Mihai Ghimpu, a făcut toate demersurile pentru retragerea sprijinului politic al partidului, pe motiv că ar vrea convocarea unui Congres al formațiuni pentru a fi schimbată conducerea. De altfel, Șalaru a dat de înțeles că își va forma un nou partid care să fie orientat spre UE și NATO și care va susține și tema unionistă, notează evzmd.md.

Precizăm că atât Anatol Șalaru, cât și Traian Băsescu au fost primele persoane vizate de acțiunile președintelui prorus Igor Dodon, la începutul mandatului său. Dodon a promis încă în timpul campaniei electorale că îl va demite pe Șalaru și că îi va retrage cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu. Ambele acțiuni s-au consumat imediat după preluarea mandatului prezidențial. După demiterea lui Șalaru, vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a arătat foarte mulțumit de plecarea unui ministru pro-NATO din Guvernul de la Chișinău. Pe de altă parte, Traian Băsescu a anunțat că va analiza posibilitățile juridice de atacare a deciziei lui Dodon prin care i s-a retras cetățenia R. Moldova, menționează sursa citată.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.