Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Serviciul Vamal au destructurat o grupare internaţională specializată în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari.

Tigari_fumator

Foto: libertatea.ro

Oamenii legii au depistat pe teritoriul unui depozit de materiale de construcţii din Chișinău peste două milioane de ţigarete marca „Ashima”, fără timbre de acciz, valoarea cărora, potrivit estimărilor, este de peste un milion de lei, iar în spaţiul comunitar ar fi generat un profit de peste 100 de mii dev euro.

Reţinerea a avut loc joi, 5 ianuarie, în rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie care vizau activitatea de contrabandă cu produse de tutungerie desfăşurată de către un grup infracţional care operează la nivel internaţional.

Operaţiunea s-a soldat cu percheziţii la mai multe adrese din ţară, în rezultatul cărora a fost reţinut un presupus membru al grupării, un locuitor al municipiului Chişinău, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să solicite arestarea acestuia pentru o lună.

Pe acest caz a fost iniţiat un dosar penal în cadrul căruia sunt întreprinse acţiuni investigative în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere penală.

Anunțuri