Potrivit Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP), 19 oameni, doi dintre care copii, au avut de suferit în urma a 126 de accidente rutiere, produse pe teritoriul R. Moldova în ultimele 24 de ore.

iarna-drumuri_ninsori-2

Foto: fb.com / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Noaptea trecută, angajaţii INP au activat în regim intensiv şi au acordat ajutor conducătorilor auto care s-au aflat în dificultate. Astfel, ofiţerii de patrulare au intervenit în 277 de cazuri pentru a acorda ajutor participanţilor la trafic, notează trm.md.

În total, pentru eficientizarea traficului rutier şi intervenţii în situaţii de risc, pe teritoriul ţării au fost antrenați 89 de echipaje mobile de patrulare şi 186 de angajaţi ai INP. Totodată, Inspectoratele de Poliție teritoriale au repartizat 84 de echipe mobile şi 168 de angajaţi, în total au activat 714 de angajați ai Secțiilor securitate publică ale Inspectoratelor de Poliţie teritoriale.

INP menţionează că, în cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.

Către seară, potrivit INP, circulația rutieră din 38 de localități era blocată din cauza zăpezii și a viscolului. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate traseele naționale, care sunt accesibile.

Reclame