În legătură cu menținerea condițiilor climaterice nefavorabile, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să se abțină de la traversarea frontierei prin posturile vamale „Palanca”, „Tudora”, „Săiți”, „Ceadîr-Lunga 1”, „Ceadîr-Lunga 2”, „Basarabeasca”, „Mirnîi”, „Vulcănești și „Cișmichioi”.

STOP_Vama

Foto: trm.md

Traversarea frontierei prin posturile menționate nu este recomandată din cauza traseelor înzăpezite de pe teritoriul statelor vecine.

Totodată, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, posturile vamale de tip debarcader, Soroca și Cosăuți, și-au sistat temporar activitatea.

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de ninsori abundente, avertisment valabil până pe 9 ianuarie curent, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării. În acest context, Serviciul Vamal solicită persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei în aceste zile să se conformeze cerințelor legale ale autorităților abilitate din țară și din statele vecine.

Reclame