Un deputat PLDM s-a făcut de râs în fața PSRM. „Ieftin de tot”

Deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac a scris pe Facebook despre sesizarea pe care a depus-o la Curtea Constituțională privind retragerea cetăţeniei R. Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu. Cobzac a solicitat recunoașterea acestui fapt ca fiind neconstituțional.

grigore-cobzac

Grigore Cobzac. Foto: fb.com / Grigore Cobzac

Potrivit lui Cobzac, „este de datoria noastră acum să-i acordăm sprijin moral președintelui și cetățeanului Băsescu”. „Sesizarea se bazează în mare parte pe jurisprudența anterioară a Curții Constituționale, care s-a expus în 2002 că retragerea cetățeniei din considerente politice este una arbitrară, dar și pe prevederile actelor internaționale la care R. Moldova este parte”, a scris Cobzac.

La rândul său, socialistul Vasile Bolea a sărit în apărarea președintelui Igor Dodon. Iată ce i-a răspuns Bolea lui Cobzac într-un comentariu:

„Of, domnule Cobzac. Veți primi un răspuns negativ din partea Curții Constituționale. Curtea nu examinează asemenea sesizări. Este de competența Curții Supreme de Justiție. Ieftin de tot. Articolul 41. Atacarea decretului Preşedintelui R. Moldova. Decretul Preşedintelui R. Moldova în problema cetăţeniei poate fi atacat în Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare”, a comentat socialistul Bolea.

Recent, președintele Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești fostului președinte român Traian Băsescu.

Captură de ecran: fb.com / Grigore Cobzac

Captură de ecran: fb.com / Grigore CobzacCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.