Șoferii, îndemnați să evite parcarea pe marginea străzilor

Șoferii sunt îndemnați să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire. În ultimele zile, serviciile municipale au lucrat practic non-stop la curățarea străzilor și a curților și au împrăștiat tone de antiderapant.

auto_ninsoare_drumuri_parbriz

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Potrivit IPN, șeful adjunct al Întreprinderii municipale „Exdrupo”, Ștefan Racu, a declarat, la ședința operativă de la Primărie, că lucrările de deszăpezire au început de vineri dimineața și de atunci s-au desfășurat neîntrerupt. Pe parcursul celor trei zile, și ziua, și noaptea, au fost mobilizate zeci de unități de tehnică și au fost împrăștiate în jur de 1200 de tone de amestec de sare și nisip și aproape 600 de tone de sare. Astăzi, drumarii intervin pe adresele unde nu s-a reușit până acum, inclusiv din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Șeful Direcției generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a menționat că zile trecute s-a intervenit la curățarea drumurilor de acces din curțile de bloc cu ajutorul utilajelor de model „Hako”. Au fost folosite în jur de o sută de tone de sare și nisip. Lucrările de deszăpezire continuă și astăzi.

Șeful adjunct al Direcției municipale de politie, Silviu Muşuc, a declarat că, începând cu ziua de vineri și până duminică inclusiv, în municipiu s-au produs peste o sută de accidente, în mare parte nesemnificative.

Potrivit responsabililor de la situații excepționale, în comparație cu raioanele țării, în municipiul Chișinău au fost solicitate mai puține intervenții. Au fost tractate doar opt automobile blocate sau care au derapat.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s