Avocaţii lui Filat au cerut CSJ casarea sentinței și eliberarea fostului premier

Apărătorii fostului premier Vlad Filat au depus un recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) prin care contestă deciziile emise de magistraţii Curții de Apel şi Judecătoriei Buiucani.

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Avocații lui Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar. Totodată, avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din pușcărie.

Mai mult, avocații lui Filat insistă ca recursul să fie examinat în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate.

Conform legii, CSJ are la dispoziţie trei luni să se pronunţe asupra admisibilităţii recursului depus din numele lui Vlad Filat.

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat în data de 27 iunie 2016 de către magistrații Judecătoriei sectorului Buiucani din Chișinău, la nouă ani de închisoare, pentru corupere pasivă și trafic de influență. De asemenea, instanța de judecată a dispus confiscarea averii lui Filat. Fostul premier a fost arestat în baza unui autodenunț depus de omul de afaceri Ilan Shor, care a recunoscut că i-ar fi transmis lui Filat 250 de milioane de dolari, pentru ca ultimul să asigure condiții pentru dezvoltarea unui șir de afaceri ale lui Shor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.