Dodon va cere revocarea ambasadorului R. Moldova în România. „Și-a permis comentarii impertinente”

Președintele Igor Dodon se arată surprins de faptul că ambasadorul R. Moldova în România, Mihai Gribincea, a declarat că decretul lui Dodon privind retragerea cetăţeniei fostului președinte al României Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.

mihai-gribincea

Mihai Gribincea. Foto: evz.ro

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc”, a scris pe Facebook președintele Dodon, care consideră că este „și mai grav” când ambasadorii fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune.

Potrivit lui Dodon, declarația ambasadorului Gribincea pe marginea retragerii cetățeniei moldovenești lui Băsescu vorbește „fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”.

Șeful statului este convins de faptul că Gribincea și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador.

„Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului R. Moldova”, a mai comentat peședintele Igor Dodon.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s