Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) informează că nu există porţiuni de drumuri locale sau naţionale întroienite. Echipajele de muncitori din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor au muncit toată noaptea pentru a curăţa traseele de gheaţă şi zăpadă.

Deszapezire_zapada_drumuri

Foto: canal3.md

Pe parcursul nopţii în procesul tehnologic au fost antrenate 118 utilaje speciale, 307 muncitori rutieri, fiind utilizate peste 730 de tone de material antiderapant.

Totodată, în zona de sud  a țării au fost contractate suplimentar șapte utilaje speciale de la agenţi economici, care au lucrat la deszăpezirea drumurilor.

Circulaţia rutieră pe drumurile publice este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere în vigoare, precizează MTID.

În același timp, Poliția de Frontieră informează că traversarea frontierei de stat nu este autorizată în continuare prin punctele de trecere „Ceadîr-Lunga 1” și „Cișmichioi”, motivul fiind traseele înzăpezite de pe teritoriul Ucrainei.

La fel, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader, „Soroca”, „Cosăuți” și „Vasilcău” rămân nefuncționale.

Anunțuri