Carburanții s-au scumpit din nou, de astăzi

Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 vor crește de miercuri cu 3,8 la sută, iar la motorină – cu 2,9 la sută. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit marți prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 11–24 ianuarie la nivel de 17.99 lei pentru un litru, iar la motorină de 15.61 lei.

PECO_auto_carburanti

Foto: cnbc.com

Este pentru a patra oară consecutiv când benzina și motorina se scumpește sensibil, notează Moldpres. În perioada anterioară prețurile la benzina auto Premium-95 au crescut cu 39 de bani per litru, iar la motorină cu 26 de bani.

Noile prețuri la benzină și motorină au intrat în vigoare la miezul nopții, când operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate marți pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfârșitul lunii mai, când a fost stabilit un preț de 16.21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13.83 lei pentru litrul de motorină.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna februarie a scăzut cu 2,03 dolari, ajungând luni la închidere la valoarea de 51.96 de dolari. La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna martie a scăzut cu 2,16 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 54.94 de dolari.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.