Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Oficiul European al Poliției și-au consolidat capacitățile și eforturile în combaterea traficului ilicit de țigarete. Un aranjament în acest sens a fost semnat de către ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și Directorul adjunct al Europol, Wil van Gemert.

Tigari_fumator

Foto: libertatea.ro

Potrivit MAI, semnarea documentului are ca scop sporirea dialogului la nivel de servicii polițienești din Europa în vederea soluționării și combaterii acestui gen de infracțiune, precum și recepționarea bunelor practici de analiză și suport operațional din partea statelor-membre ale UE și în special Europol.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției al MAI și Departamentul Poliției de Frontieră și-au exprimat deja disponibilitatea să acționeze și să coopereze în baza acestui aranjament prin detașarea specialiștilor abilitați în domeniu.

Potrivit IGP, combaterea contrabandei cu țigări la hotarul Uniunii Europene este o prioritate atât la nivel european, cât și la nivelul organelor de drept din R. Moldova.

Reclame