Un rebel prorus din Transnistria care luptă în Donbas va reprezenta Tiraspolul la Moscova

Separatiștii de la Tiraspol vor avea reprezentanță la Moscova. În prezent este formată componența acesteia, după care ar urma să fie înregistrată oficial, a precizat liderul separatist Vadim Krasnoselski, citat de agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”.

aleksandr-karaman

Aleksandr Karaman. Foto: wikipedia.org

În competențele acesteia ar urma să intre relațiile cu Duma de Stat și alte instituții ale puterii de la Moscova, dezvoltarea relațiilor economice și asistența juridică pentru transnistrenii aflați în Rusia, notează Radio Chișinău.

Reprezentanța va fi condusă de Aleksandr Karaman.

Acesta a devenit în 1991 primul așa-zis „vicepreședinte” al Transnistriei, funcție pe care a ocupat-o până în 2001. Din 2002 până în 2011 a mai fost „reprezentant plenipotențiar” în Rusia și Belarus al liderului de atunci a administrației de la Tiraspol, Igor Smirnov. După alegerile din 2011 din regiunea transnistreană, Karaman a intrat în opoziție cu administrația condusă de Evgheni Șevciuk, iar după declanșarea conflictului din Ucraina s-a mutat în Donbas, unde a devenit mai întâi adjunct al șefului „Sovietului de Miniștri” și mai apoi „ministru de externe” al republicii separatiste Donețk.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s