Eforturile depuse de Guvernul de la Chișinău pentru dezvoltarea mediului de afaceri și asigurarea securității investițiilor directe în R. Moldova sunt apreciate tot mai mult pe plan internațional.

moodys

Foto: gov.md

Agenția Moody’s, specializată în elaborarea ratingurilor de țară privind siguranța investițiilor și evitarea situațiilor de risc, a modificat calificativul acordat R. Moldova din „Negativ” în „Stabil”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Modificarea calificativului vine ca urmare a reducerii riscurilor pentru asistența financiară oferită autorităților în urma semnării, la sfîrșitul anului 2016, a unui Acord cu Fondul Monetar Internațional, precum și datorită promovării unui nou cadru legal de reglementare a activității instituțiilor bancare din țara noastră. Totodată, noul rating al R. Moldova este o apreciere a stabilității politice din anul trecut.

De asemenea, specialiștii agenției internaționale Moody’s au apreciat măsurile luate pentru asigurarea independenței Băncii Naționale a Moldovei și a transparenței în activitatea instituțiilor financiar-bancare. În același timp, au fost luate în considerație și beneficiile reformei administrației publice, care vine să sporească productivitatea autorităților și să reducă influența grupurilor de interese, precum și cele ale reformei sistemului de pensii, care va contribui pozitiv la îmbunătățirea sustenabilității fiscale a R. Moldova.

Comunicatul difuzat de Agenția Moody’s privind modificarea calificativului pentru R. Moldova poate fi accesat AICI.

Reclame