În perioada 9-15 ianuarie, Poliția de Frontieră a înregistrat în punctele de trecere o descreștere semnificativă a numărului de traversări a frontierei de stat, față de prima săptămână a lunii.

Vama_punct vamal

Foto: customs.gov.md

Fluxul persoanelor a constituit 285.612 traversări, mai puțin cu 9,2%, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 61.015 traversări, în descreștere cu 8,6%. Totodată, în ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au înscris un flux de 85.970 traversări persoane, dintre care un număr de 46.626 traversări au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară.

Potrivit Poliției de Frontieră, la ora actuală, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader „Soroca”, „Cosăuți” și „Vasilcău”.

Sursa citată mai menționează că, în decursul săptămânii precedente, la „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 140 de evenimente, cu documentarea a 148 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a R. Moldova. Totodată, 25 de cetăţeni străini, dar și 43 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în R. Moldova. Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, 14 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar 11 conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă a fost deportat un moldovean, din UE – cinci.

Anunțuri