Toți liderii R. Moldova, într-un fel sau altul, s-au aruncat în genunchi în fața Moscovei, sperând sau crezând că astfel vor reuși să obțină anumite avantaje fie ele politice sau economice. Toți s-au înșelat și rând pe rând au dispărut de pe arena politică, scrie Silviu Tănase în Timpul.

Igor Dodon_Maia Sandu

Igor Dodon. Maia Sandu. Colaj: argumentul.info

Editorialistul își argumentează afirmațiile pornind de la „piticul politic” Igor Dodon, care după câteva săptămâni de la învestirea acestuia în funcția de președinte al R. Moldova, „a mers în vizită la separatiștii criminali din Transnistria, iar săptămâna aceasta ar urma să aibă loc o întrevedere cu Vladimir Putin, președintele F. Ruse”.

Vlad Filat

Vlad Filat

Silviu Tănase o critică pe lidera PAS, Maia Sandu, potrivit căreia „poziția președintelui moldovean în raport cu Krasnoselski contravine Constituției”. În acest context, editorialistul scrie că „unicul lucru amuzant este că se observă încălcările doar atunci când cel care le comite este în opoziție”, reamintind de șeful Maiei Sandu din 2012, Vlad Filat, care a avut mai multe întâlniri cu liderul de atunci al regimului criminal din Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

„Nu-mi aduc aminte atunci că Maia Sandu, sau oricine altcineva din anturajul PLDM, să-i fi zis lui Filat că acesta încălca Constituția. Adică, încălcările de orice fel, sunt «criticate», doar dacă cel care le comite este în «opoziție». Dacă ești din aceeași echipă cu cei care încalcă Constituția – acest lucru este trecut cu vederea. Despre ce fel de opoziție proeuropeană putea fi vorba atunci?”, observă Silviu Tănase.

Editorialistul crede că „noua opoziție” a R. Moldova ce gravitează în jurul Maiei Sandu și a grupării Țopa-Lucinschi (Jurnal TV – TV7) nici nu se mai obosește să simuleze o poziționare antirusească. „Planul lor este că anume retorica pacifistă față de imperialismul rusesc va genera o coagulare a unui număr cât mai mare de cetățeni, lucru care le-ar permite lor – accederea în Parlament și chiar la Putere. Cu ochii fixați pe obiectivul intrării în Parlament și obținerii puterii, aceștia nu observă ce se întâmplă în jur”, scrie Silviu Tănase.

Anunțuri