Președinția despre suspendarea lui Dodon din funcție

Președinția califică, prin vocea purtătorului de cuvânt Ion Ceban, inițiativa de suspendare a lui Igor Dodon drept o acțiune electorală și anunță că șeful statului este pregătit să participe la un referendum privind demiterea sa. 

ion-ceban

Ion Ceban. Foto: fb.com/ion.ceban

„Calificăm declarațiile domnului Mihai Ghimpu drept declarații cu iz, mai curând, electoral decît politic. Le considerăm o tentativă de a-și reabilita rating-ul politic minor la care a ajuns de-a lungul anilor de pe urma unor acțiuni contrare așteptărilor cetățenilor și propriilor alegători”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Ion Ceban, citat de Radio Chișinău.

Totodată, având în vedere că pentru demiterea din funcție este nevoie de un referendum, Ion Ceban scrie că Igor Dodon este gata să participe la un asemenea exercițiu.

Fracțiunea PL din Parlament a anunțat astăzi că inițiază procedura de suspendare din funcție a președintelui Igor Dodon pe care îl acuză de încălcarea Constituției. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a făcut referire la faptul că Igor Dodon l-a felicitat pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, după așa-zisele „alegeri prezidențiale” din regiune. Potrivit liberalilor, Igor Dodon și-a încălcat astfel jurământul, dar și unele prevederi ale Constituției.

Potrivit articolului 89 al Legii supreme, șeful statului poate fi suspendat din funcție cu votul a cel puțin două treimi din deputați, în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.