Toate școlile din țară și-au reluat activitatea și activează conform programului obișnuit, a anunțat astăzi Ministerul Educației.

Scoala_Transnistria

Foto: md.undp.org

Totodată, ministerul a informat că din cauza defecțiunilor tehnice la sistemul de încălzire, rămân închise încă două grădinițe din orașul Iargara, raionul Leova, (105 copii) și grădinița „Prichindel” din satul Vânători, raionul Nisporeni (25 copii).

„În prezent, autoritățile publice locale întreprind lucrări de reparație a sistemului de termoficare, care vor fi finalizate în această săptămână. În celelalte raioane, inclusiv în municipiile Bălți și Chișinău, toate instituțiile de învățământ general funcționează în regim normal”, se precizează într-un comunicat al instituției.

Șeful adjunct al Direcției de învățământ preuniversitar a Ministerului Educației, Mariana Goraș, a declarat pentru Moldpres că zilele absentate vor fi recuperate de către elevi conform orarului stabilit de către fiecare instituție în parte.

„Există două metode de recuperare a orelor pierdute, care au fost aprobate de către minister. Fie zilele se recuperează în perioadele de vacanță, fie instituțiile de învățământ adaugă ore suplimentare la orarul deja existent. Spre exemplu, raioanele Cahul și Cantemir au ales să recupereze în perioada vacanței din luna martie”, a spus Goraș.

La începutul lunii ianuarie curent, mai mult de 20 de instituții de învățământ din țară și-au sistat activitatea din cauza temperaturilor reduse și a ninsorilor abundente sau a defecțiunilor tehnice la sistemul de încălzire.

Anunțuri