Patru persoane, printre care și președintele Organizației Teritoriale Orhei a PPDA, Ion Levința, au anunțat azi că părăsesc formațiunea. Aceștia îl acuză pe liderul formațiunii, Andrei Năstase, că profită de munca oamenilor și are numai interesul să ajungă la putere.

ion-levinta_ppda-orhei

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Fostul președinte al Organizației Teritoriale Orhei a PPDA, Ion levința, l-a acuzat pe Năstase că a instaurat dictatura în partid, luând decizii fără a se consulta cu organele de conducere a organizațiilor teritoriale și cele la nivel central ale partidului.

„În ultimul moment, domnul Năstase, fără a se consulta cu organele de conducere a organizațiilor teritoriale și cele la nivel central ale partidului a decis să mai inițieze colectarea semnăturilor pentru un referendum cu întrebarea anulării Legii miliardului furat pusă pe umerii poporului, știind din start că nu se va încununa cu succes, dar având drept scop să-și ridice ratingul personal, imaginea partidului și manipulând cu cetățenii nevoiași și amărâți să mai strângă de la ei bani”, a declarat Levința.

Potrivit lui Levința, Năstase este un lider fals, legat frățește cu mafioții fugari Victor și Viorel Țopa, care își doresc cu orice preț accederea la puterea, pentru a scăpa de răspundere penală.

„Noi, grupul de inițiativă a Organizației Teritoriale Orhei, părăsim partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr fiindcă conducerea acestei formațiuni nu ne mai reprezintă.  Nu avem încredere în domnul Năstase și apropiații lui ce doresc numai bani și putere”, a declarat Levința.

Mai mult, liderii Organizației Teritoriale Orhei a PPDA au acuzat conducerea Platformei DA că și-ar fi însușit milioane de lei din donațiile acumulate de la cetățenii. Levința a declarat că a fost amenințat și supus unor tentative de ponegrire de către liderii Platformei DA pentru că a încercat să afle ce s-a făcut cu banii adunați în PMAN, conform documentelor, fiind vorba de circa 20 de milioane lei.

Anunțuri