Anatol Șalaru vrea să-i unească pe unioniști

Fostul vicepreşedinte al PL, ex-ministru al Apărării, Anatol Şalaru, susţine că poate consolida toate forţele politice de dreapta ce pledează pentru unirea R. Moldova cu România.

anatol-salaru

Anatol Șalaru. Foto: fb.com/anatol.salaru

În cadrul unei emisiuni televizate difuzată luni seară, Șalaru a spus că o astfel de consolidare a tuturor forţelor unioniste va putea apropia unirea celor două maluri ale Prutului.

„În timpul alegerilor prezidenţial am văzut că Mihai Ghimpu – candidatul unionist din partea PL – a obţinut mai puţin de 2% din voturile alegătorilor. Aceasta pentru că oamenii nu cred în ideea unirii. Trebuie să o prezentăm din alt unghi, dar nu din cel pe care îl promovează Ghimpu. Este important ca peste jumătate din populaţie să creadă că doar unirea va salva Moldova”, a declarat Şalaru, citat de Infotag.

Fostul ministru a menţionat că în acest scop el planifică să se întâlnească în timpul apropiat cu reprezentanții PLR, iar dacă conducerea acestuia va refuza să consolideze eforturile, atunci el este dispus să creeze propriul partid.

„Am susţinerea partenerilor europeni şi a liderilor politici din România. Niciun politician unionist din Moldova nu are o asemenea susţinere. Va fi un partid bazat pe principii serioase, care va coopera direct cu România. Cred că la alegerile următoare vom accede în Parlament”, a spus Șalaru.

Săptămâna trecută, Anatol Şalaru a părăsit PL din cauza conflictelor cu liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu. Relaţiile dintre cei doi politicieni s-au înrăutăţit după ce Şalaru a refuzat să-l susţină pe Ghimpu la alegerile prezidenţiale şi s-a pronunţat pentru schimbarea conducerii PL. Ulterior, partidul i-a retras susţinerea politică lui Şalaru şi a cerut demiterea lui din funcţia de ministru al Apărării.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.