Program anual de granturi, lansat de Ministerul Tineretului şi Sportului

Aproximativ patru milioane de lei constituie fondul de finanţare a Programului anual de granturi pentru anul 2017, lansat luni, 16 ianuarie, de Ministerul Tineretului şi Sportului.

victor-zubcu_mts

Foto: mts.gov.md

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, a menţionat că programul este dedicat susținerii și dezvoltării sectorului de tineret din R. Moldova, prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea inițiativelor, programelor și proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

Potrivit oficialului, anul trecut, în cadrul programului, au fost depuse 78 de proiecte, dintre care 22 au beneficiat de finanţare.

„În 2016 am avut un buget de peste 3,5 milioane de lei, iar în acest an am decis să-l majorăm până la 4 milioane de lei. Totodată, mizăm să mărim numărul aplicanților. În acest an intră în vigoare noua lege cu privire la Tineret, care prevede majorarea vârstei la tineri de la 30 la 35 de ani. De aceea, din acest an pot să aplice tinerii până la 35 de ani”, a precizat Victor Zubcu, potrivit Moldpres.

La rândul său, şeful Direcţiei Tineret, Ion Donea, a subliniat că Ministerul Tineretului şi Sportului este printre primele instituţii care lansează un program de granturi pentru anul 2017 pentru organizaţiile necomerciale. „Ne dorim ca societatea civilă să participe cît mai activ la luarea deciziilor”, a accentuat Ion Donea.

În cadrul Programului de granturi pentru anul curent vor fi susținute proiecte care vor contribui la implementarea planului de acțiuni al Strategiei naţionale de dezvoltare a sectorului de tineret 2020 în baza a patru priorități: Participarea tinerilor; Servicii pentru tineri; Oportunități economice pentru tineri; Consolidarea sectorului de tineret.

Tipul activităților care pot fi prevăzute în cadrul proiectelor sunt următoarele: campanii, cursuri, concursuri, târguri, simpozioane, festivaluri, forumuri, seminare, traininguri, instruiri, mese rotunde, expoziții, dezbateri, consultări, congrese, conferinţe, crearea de site-uri și de rețele de comunicare, realizarea unor emisiuni radio și televizate, precum și alte acțiuni similare consacrate sectorului de tineret.

Pentru proiectele care vor fi realizate la nivel local/regional suma minimă acordată va fi de la 70.000 de lei până la 200.000 de lei, iar pentru cele implementate la nivel naţional/internaţional suma minimă acordată poate fi de la 100.000 de lei pînă la 350.000 de lei. În acelaşi timp, proiectele înaintate spre finanțare vor avea o durată maximă de implementare de 10 luni și trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2017.

Dosarele pot fi depuse până la 13 februarie 2017.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.