R. Moldova și Marea Britanie, 25 de ani de relații diplomatice

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-britanice pe 17 ianuarie 2017, miniştrii Afacerilor Externe ai R. Moldova, Andrei Galbur, şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Boris Johnson, au făcut un schimb de mesaje de felicitare.

moldova_marea-britanie

Foto: crossed-flag-pins.com

Ministrul Andrei Galbur a menţionat că cei 25 ani de cooperare între ambele state au cunoscut o dezvoltare remarcabilă, perioadă în care au fost înregistrate rezultate concrete în diverse domenii. Demnitarul a evidenţiat importanţa asistenţei din partea Marii Britanii oferită ţării noastre, în eforturile sale de a consolida instituţiile democratice şi de a dezvolta un mediu propice pentru o creştere economică durabilă şi mai echitabilă.

Secretarul de stat Boris Johnson a salutat dorinţa Guvernului R. Moldova de implementare a programului ambiţios de reforme economice şi democratice, subliniind oportunitatea acordării sprijinului necesar de către Marea Britanie în acest sens, precum şi în identificarea unei soluţii durabile pentru conflictului transnistrean.

Totodată, cu ocazia aniversării, la 17 ianuarie, viceministrul Afacerilor Externe, Lilian Darii, şi ambasadorul Regatului Unit şi Irlandei de Nord, Lucy Rebecca Joyce, au participat la lansarea oficială a timbrului, ștampilei cu obliterare specială şi a plicului emise cu această ocazie. Evenimentul a avut loc în incinta oficiului Poşta Moldovei.

R. Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la 17 ianuarie 1992.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.