Președintele Igor Dodon regretă că ex-președintele comunist Vladimir Voronin nu a semnat, în 2003, Planul Kozak, pregătit de Moscova pentru a federaliza R. Moldova. Aflându-se în capitala Rusiei, Dodon a spus că acest document ar fi rezolvat problema transnistreană.

igor-dodon_valentina-matvienko

Igor Dodon și Valentina Matvienko. Foto: fb.com/greceanii

În cadrul vizitei lui Dodon la Moscova a avut loc întrevederea delegaţiei moldoveneşti cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko. În cadrul întrevederii, au fost puse în discuție probleme privind colaborarea interparlamentară între cele două ţări, valorificarea experienţei manageriale vaste, inclusiv implementarea unor programe naţionale complexe în domeniul social.

Potrivit președintei PSRM, Zinaida Greceanîi, care îl însoțește pe șeful statului la Moscova, Dodon şi-a reiterat, în cadrul întrevederii, disponibilitatea şi dorinţa de a relua parteneriatul strategic RM – FR pe toate dimensiunile. „Alegerile prezidenţiale de anul trecut sunt o confirmare a așteptărilor poporului moldovenesc în acest sens”, se arată într-un comunicat al PSRM.

În context, Dodon a reluat retorica antieuropeană, declarând că vrea revizuirea Acordului de Asociere semnat cu UE în 2014.

Anunțuri