Chișinăuienii și oaspeții capitalei R. Moldova ar fi fost lipsiți intenționat de tradiționalul concert de Revelion nu din lipsă de bani, ci din cauza primarului Dorin Chirtoacă și a unchiului său Mihai Ghimpu. De această părere este gazetarul Mihai Conțiu.

mihai-ghimpu_dorin-chirtoaca

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Foto: fb.com/MihaiGhimpu

Într-un editorial publicat în „Moldova Suverană”, Conțiu scrie că sabotarea Revelionului de către Primăria municipiului Chișinău s-a făcut din pricini de răzbunare a lui Ghimpu şi Chirtoacă pe electoratul tânăr, care nu l-a votat la alegerile prezidenţiale pe liderul PL, „săpându-i astfel definitiv mormântul politic”.

„Este sigur că Chirtoacă s-a supus dorinţei lui Ghimpu, care a decis acest sabotaj nu numai din răzbunare, ci şi dintr-un dispreţ primitiv al lui pentru toţi moldovenii care nu-l ridică în slăvi, cu toate aberaţiile lui de pretins politician naţional. El şi Chirtoacă ştiu prea bine că au pierdut definitiv suportul electoral nu doar al tinerilor şi pe cel al majorităţii moldovenilor, aşa că şi-or fi spus: «Nu ne-aţi votat, n-aveţi concert de Revelion în PMAN!» Astfel încât, Chirtoacă plecat de la PL la viitorul partid al lui Şalaru va însemna pentru ultimul doar un destin de garaj pentru viitoarea formaţiune politică unioniost-bâsistă”, mai scrie Conțiu.


Mihai Contiu

Mihai Conțiu

Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care l-a adulat deschis mai cu seamă când acesta din urmă a fost la putere. Atunci, Conțiu susținea că a fost timp de opt ani ofițer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) al României. Ca reacție, potrivit sursei citate, biroul de presă al SIE a comunicat că nu dorește să comenteze afirmațiile lui Conțiu, susținând că personajul respectiv nu este credibil. Ulterior, după prăbușirea regimului Voronin, Conțiu ar fi trecut prin câteva „metamorfoze”: după ce l-a „spălat” o vreme pe fostul premier Vlad Filat, acum îl „servește” cu patimă pe socialistul Igor Dodon.

Reclame