Vizita preşedintelui Igor Dodon în Federaţia Rusă, dar şi declaraţiile făcute ieri de către şeful statului în cadrul conferinţei cu omologul său rus Vladimir Putin au fost dezbătute în cadrul ediţiei de aseară a emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

skjddbcks

Captură de ecran: trm.md

„Cea mai gravă declarație este să spui că denunți Acordul de Asociere, știind că cea mai mare parte a exporturilor este în UE. Să spui că acest Acord nu a adus nici un beneficiu este un fals. Asta înseamnă că trebuie să te duci la Orhei, să demontezi stația de filtrare a apelor, să mergi la școli și grădinițe și să le scoți geamurile etc. Societatea este polarizată, cu astfel de declarații o divizăm și mai mult”, a spus deputatul liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc.

Vadim Pistrinciuc a afirmat că declarația președintelui privind denunțarea Acordului de Asociere cu UE nu este altceva decât încercarea de a sustrage atenției societății de la problemele reale. Totodată, el a menționat că șeful statului nu trebuie să uite că a învins în alegerile prezidențiale cu o diferență foarte mică față de contracandidata sa și că oamenii care au votat pentru oponenta sa nu sunt de acord cu astfel de declarații.

Liberalul Valeriu Munteanu a ținut să precizeze că șeful statului ar fi făcut și alte afirmații ce nu trebuie scăpate din vedere.

„Cel mai grav mesaj de astăzi nu a fost despre eventualitatea câștigării alegerilor parlamentare de către socialiști și abrogarea Acordului de Asociere, ci chestiunile cu privire la federalizarea Republicii Moldova. Vladimir Putin a vorbit foarte clar astăzi, spunând că vrea să vadă acțiuni, nu numai declarații cu privire la federalizare. Dodon a primit indicații de la Putin să încerce să dezlănțuie la Chișinău această federalizare”, a punctat deputatul liberal.

Prezent în studioul postului public de televiziune, deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a ținut să argumenteze de ce Acordul de Asociere cu UE nu ar fi benefic pentru țara noastră

„Este un Acord ce nu corespunde interesului nostru național și economic. Partea economică a acestui document prevedere restricții în comerț. Noi dorim un alt acord de parteneriat bilateral cu Uniunea Europeană”, a declarat deputatul socialist.

Igor Dodon întreprinde o vizită oficială în Federația Rusă. Ieri, Dodon a susținut o conferință de presă comună cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Reclame