Frământările lui Ghimpu: Filat i-a pavat drumul lui Dodon; de ce au luat apă în gură liderii Platformei DA?

Într-o lungă însemnare pe Facebook, liderul PL, Mihai Ghimpu, scrie că cel care i-a pavat drumul prorusului Igor Dodon către fotoliul de șef de stat este fostul premier liberal-democrat Vlad Filat. Potrivit lui Ghimpu, și Filat e un om al Kremlinului, care a compromis cursul european.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

„În acești 25 de ani de independență am avut oamenii ai Kremlinului de ajuns și de rămas, mai proaspeți fiind Filat și Dodon. Primul a făcut totul pentru a compromite cursul european, pavându-i drumul lui Dodon ca acesta să câștige alegerile; ce-i drept, politica lui a fost una mai subtilă; al doilea, încurajat de Putin, dar și de voturile pe care le-a avut, deschis promite anularea Acordului cu UE și întoarcerea noastră în «brațele» celor ce ne-au ocupat”, scrie Ghimpu.

Potrivit liderului PL, pe de o parte, scopul final al Moscovei este refacerea URSS, sub orice altă formă. Pe de altă parte, Moscova lucrează la compromiterea și distrugerea Uniuniunii Europene, pentru a-i descuraja pe cei care vor cu Europa și nu cu Rusia, dar cel mai mult pe cei care vor unirea R. Moldova cu România. Ghimpu susține că Moscova face acest lucru „nu doar prin politica ei directă, care este destul de evidentă și bătătoare la ochi, dar mai ales prin sateliții săi, promovați în primele funcții ale statului”.

În contextul victoriei lui Dodon la prezidențiale și, ulterior, după întâlnirea acestuia cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și cu președintele rus Vladimir Putin, Mihai Ghimpu a formulat o „mică întrebare” celor care susțineau Platforma DA și pe Maia Sandu în cerința lor de alegeri anticipate.

„A procedat PL corect când a luat decizia de a participa cu actualii parteneri de Coaliție la actul guvernării, doar ca să nu admitem alegerile anticipate, alegeri ce ar fi adus indubitabil la putere partidele proruse (PSRM, PN, Platforma DA, PCRM); și atunci nu doar Președintele RM, care este în lipsa unor atribuții deosebite, ci și Parlamentul, și Guvernul – ambele ar fi fost in mâinile lor. Mai puneți-vă încă o întrebare, stimați cetățeni. De ce au luat apă în gură liderii Platformei DA, cei, care v-au montat împotriva PL și a mea personal – de ce nu îl critică pe Dodon pentru declarațiile și promisiunile lui împotriva statului și a viitorului nostru???”, a mai scris Ghimpu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

4 răspunsuri

 1. Tinand cont ca Ghimpu sufera nitel, totusi la capitolul dat are dreptate. Prin actiunile si inactiunile sale, Filat, s-a dovedit pana la urma a fi cu totul contra dezvoltarii pro-europene a RM. Liderii opozitiei pro-europene, la fel, se dovedesc a face joc dublu. Dupa protestele alaturi de Dodon, dupa prezidentiale si critici, totusi nu se grabesc sa sustina initiativa PL de a demite presedintele. Pai de aici intrebare: cat de pro-europeni sunt Maia si Nastase?

  Apreciază

 2. Hai mai lasati-l pe Ghimpu, ca si asa e vai de dinsul, mai ales dupa ce a mincat citiva pumni in cap de la salbaticii adunati de Nastase, care doreau acapararea puterii prin violente. Uitati-va la platformisti, ca cid aud de Filat, Topa, Platon sau Usatii nu stiu cum mai repede sa fuga, deoarece cu totii stim ca ei sunt finantatorii reali ai acestui grup de alcoolici din PMAN.

  Apreciază

 3. Au fost timpuri grele cînd politicienii au decis că mai bine să fure decît să termine cursul pornit, și da aici e vorba de Filat, omul care a venit în fața moldovanului cu visul european, și l-a distrus într-o clipire prin furtul bancar.

  Apreciază

 4. Iata asa, avem presedinte ales de popor! Care popor daca Filat, Nastase si toata gasca lor au manipulat oamenii ca sa aleaga pe cine le convine lor?!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.