R. Moldova și Turcia vor semna un acord în domeniul securității sociale

La Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei s-au desfășurat ultimele negocieri moldo-turce pe marginea proiectului de acord în domeniul securității sociale între cele două state.

moldova-turcia

Foto: infomoldova.net

Potrivit Serviciului de presă al MMPSF, citat de Moldpres, acordul negociat va oferi posibilitate persoanelor care au muncit sau sunt domiciliate pe teritoriul R. Moldova sau al Turciei să beneficieze de pensie conform legislației celor două state în care au activat.

Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limita de vârstă, pensiilor de urmaş, pensiilor de invaliditate determinată de boli obișnuite, pensiilor şi indemnizaţiilor de invaliditate determinată de accidente de muncă și boli profesionale. De asemenea, vor fi acordate prestații pentru incapacitate temporară de muncă determinată de boli obișnuite sau accidente în afara muncii, prestații pentru incapacitate temporară de muncă determinată de boli profesionale sau accidente de muncă, prestații de maternitate, ajutoare materiale de deces și de șomaj.

Acordul va fi semnat anul acesta. În prezent, R. Moldova are semnate 12 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale – cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania și Germania.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.