Un forum de afaceri moldo-austriac va avea loc la Chișinău

În perioada 2-4 februarie curent, la Chişinău, va fi organizat un business forum cu participarea mediului de afaceri din R. Moldova şi Austria. Despre acest lucru s-a discutat joi, 19 ianuarie, în cadrul întrevederii viceprim-ministrului Octavian Calmâc, ministru al Economiei, cu Christine Freilinger, ambasadorul Austriei în R. Moldova. 

Moldova-Austria

Foto: mfa.gov.md

Serviciul de presă al Ministerului Economiei, citat de Moldpres, a precizat că la forum vor participa şi companii austriece, care activează în România și intenționează să-și extindă afacerile pe piața moldovenească, precum şi  20 de întreprinderi noi din Austria, care consideră piața Moldovei una atractivă pentru investiții.

În context, diplomatul austriac a menționat că autoritățile de la Viena sunt interesate în dezvoltarea relațiilor dintre R. Moldova și Austria, care au o istorie de succes pe parcursul ultimilor ani, inclusiv prin realizarea unor noi proiecte investiționale în construcții, infrastructură, IT, medicină, educație, turism, alte domenii.

La rândul său, vicepremierul Octavian Calmâc a apreciat stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre cele  două state şi a subliniat că o platformă bună pentru impulsionarea acestora l-a constituit și forumul investițional „Ziua oportunităților investiționale şi de afaceri ale Republicii Moldova”, organizat acum doi ani,  la București, de Ministerul Economiei pentru companiile austriece, care activează în România.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în R. Moldova își desfășoară activitatea 96 de întreprinderi cu capital austriac, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 404 milioane de lei. După valoarea capitalului investit, Austria se află pe locul 9 printre țările partenere ale R. Moldova.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.