Șeful statului clatină fotoliul procurorului general

Președintele Igor Dodon a inițiat astăzi procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general.

igor-dodon_eduard-harunjen

Colaj: unimedia.info

Șeful statului susține că la baza deciziei sale stau normele de drept ce stabilesc procedura și limitele desfășurării concursului, sfidate de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Printre încălcările procedurale invocate, Dodon a menționat faptul că Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce dețin funcția de membru al CSP, în ultimele șase luni de zile.

Totodată, a argumentat președintele, deși legea prevede că membrii procurori ai CSP urmau a fi detașați de la locul de muncă, acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce pune la dubii obiectivitatea și imparțialitatea acestora din simplu motiv că au fost direct subordonați lui Harunjen.

„Reiterez ce am spus anterior, în acestă funcție trebuie să ajungă o persoană compatibilă cu funcţia deţinută, într-un mod transparent. Voi depune toate eforturile legale pentru a realiza acest obiectiv”, a scris Dodon pe o rețea de socializare, amintind totodată că șeful statului este persoana direct responsabilă de numirea unui procuror general.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.