Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 16-22 ianuarie, 307,2 de milioane de lei, fiind perfectate în total 7.921 de declarații vamale.

vama

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 32 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 22 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 62.647 de lei.

Frontiera R. Moldova a fost traversată de 72.105 de unități de transport. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13.515 și respectiv 12.495 de traversări.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 8.799 de viniete și alocate în bugetul de stat peste 1,9 milioane de lei.

Reclame