Vama a adus la buget aproape 310 de milioane de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 16-22 ianuarie, 307,2 de milioane de lei, fiind perfectate în total 7.921 de declarații vamale.

vama

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 32 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 22 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 62.647 de lei.

Frontiera R. Moldova a fost traversată de 72.105 de unități de transport. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13.515 și respectiv 12.495 de traversări.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 8.799 de viniete și alocate în bugetul de stat peste 1,9 milioane de lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. #MoldovaReuseste! Daca banii din Vama nu se vor fura si totul va ajunge la stat, in acest ritm se vor acumula destui bani a creasca salariile la diferite categorii de bugetari.

  Apreciază

 2. Totuși se vede că această instituție a început a lucra total diferit de cînd Vrabie a venit în fruntea ei! Dacă este un șef profesionist ce face parte din oamenii de încerdere ai guvernării. Totuși reformele nu au fost în zadar! Acum nu mai trec deja nimeni cu contrabandă!

  Apreciază

 3. Iata asa mai merge! Cind era vama sub conducerea lui Filat, 300 milioane se stringeau in 3 luni, da nu intr-o sapatamina! Interesant unde se duceau restul banilor?!

  Apreciază

 4. Cresterea venitului vamii a inceput dupa ce au fost dati coruptii afara si cred ca asta e un exemplu clar cum coruptia regresa activitatea instituiei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s