Inspectorii posturilor vamale de frontieră au prevenit pe parcursul unei săptămâni opt tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutungerie nedeclarate organului vamal, fiind depistate în total 37.840 de țigarete de diverse mărci.

tigari_contrabanda

Foto: customs.gov.md

Trei dintre tentative au fost contracarate de către vameșii de la Sculeni, care au reținut 11.680 de țigarete mărcile „Winston”, „Rothmans”, „Plugarul” și „Ritm”, cu timbre de acciz ale R. Moldova. În toate cele trei cazuri, cetățenii  documentați sunt locuitori ai raionului Ungheni, în vârstă de 20, 24 și respectiv 42 de ani.

Alte trei cazuri de depistare a țigaretelor nedeclarate au fost raportate de către inspectorii posturilor vamale Giurgiulești și Cahul, fiind implicat și câinele antitabac Han. 8.180 de țigarete de diverse mărci au fost depistate în cadrul verificărilor efectuate asupra a trei autoturisme, conducătorii cărora le-au comunicat inițial vameșilor că nu dețin bunuri care fac obiectul declarării.

Țigarete nedeclarate au fost reținute și pe aeroportul din Chișinău, cel mai recent caz fiind consemnat în dimineața zilei de astăzi, în jurul orei 05:40, în cadrul controlului efectuat asupra bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Kiev-Londra. Prezența produselor de tutungerie a fost relevată în timpul scanării bagajelor de cală, fiind astfel luată decizia efectuării unui control fizic al acestora. În rezultat, vameșii în comun cu polițiștii de frontieră au găsit în bagajele a doi tineri cu dublă cetățenie, moldovenească și română, 14.000 de țigarete „Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale R. Moldova.  Alte 3.780 de țigarete au fost depistate în seara zilei de 20 ianuarie curent, bunurile aparținând unui conațional în vârstă de 28 de ani, care pleca la Dublin.

Țigaretele depistate au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele urmează să achite amenzi în sumă de 3000 de lei.

Anunțuri