VIDEO. Încă un mercenar! Moldovean reținut pentru că a luptat în estul separatist al Ucrainei

Un moldovean aflat în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) pentru activitate de mercenariat a fost reţinut şi deferit organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale.

mercenar

Foto: sis.md

Complexul de acţiuni speciale de investigaţii a fost realizat la finele săptămânii trecute de SIS, în cooperare cu MAI şi Procuratura  municipiului  Chişinău.

Potrivit SIS, bărbatul de 24 de ani a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina. Tânărul este originar din raionul Cimişlia, cu domiciliul permanent în orașul Varniţa.

În cadrul acţiunilor procesual-penale, persoana reţinută a cooperat cu organul de urmărire penală şi şi-a recunoscut integral vinovăţia. Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru activitate de mercenariat. Dacă i se va demonstra vinovăția, bărbatul de la 3 la 7 ani de pucărie. La sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria sectorului Centru a emis pe numele acestuia mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Experți: Mercenarii din estul Ucrainei ar putea fi folosiți pentru a destabiliza situația din R. Moldova – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s